luni, 28 mai 2012

Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

     Iata o alta reteta de prajitura care imi place foarte mult. Este o alternativa la crema de zahar ars. Iata reteta:

Ingrediente:


10 oua
un pachet unt
10 linguri faina
1 l lapte
200 gr zahar
2 lingurite esenta de vanilie

Preparare:


     Se pune laptele la incalzit cu zaharul si untul. Atentie sa nu lasam sa fiarba laptele, doar cat se topeste untul si zaharul. Daca este nevoie, luam de pe foc, amestecam si mai punem iar la foc mic. Se lasa la racit.
     Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se amesteca cu esenta de vanilie si se toarna peste laptele caldut si se amesteca bine. Apoi se incorporeaza pe rand cele 10 linguri de faina. Separat se bat albusurile spuma si se pun peste celelalte ingrediente.
    Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se toarna compozitia. Se da la cuptorul preincalzit la cca 170-180 grade, iar tava trebuie pozitionata in partea de sus a cuptorului. Se lasa aproximativ 45-50 min. Cand este gata, veti observa 3 straturi diferite ale prajiturii, de aici si numele de "prăjitură desteaptă".

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu