luni, 28 mai 2012

Ardei umpluti

 Ardei umpluti




     Acum doua seri, cineva la mine in bloc facea cu siguranta ardei umpluti ca prea bine mirosea, si eu fiind insarcinata nu am rezistat tentatiei si a doua zi am fost la cumparaturi. Iata reteta care am folosit-o:

Ingrediente

1/2 cana orez
1 ceapa verde
1 cana suc de rosii
1 lingura bulion
2-3 frunze de menta
sare, piper

Preparare:

     Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin unt sau ulei. Cand s-a inmuiat, se adauga peste orezul fiert in prealabil pe jumatate si carnea tocata. Se lasa sa se caleasca putin toate ingredientele, dupa care se adauga sucul de rosii si mararul. Se mai lasa 5 minute, invartindu-se din cand in cand si se ia de pe foc.
     Se adauga in compozitie o lingurita de bulion, menta taiata marunt, sarea si piperul. Se amesteca totul bine. Separat de spala si se curata ardeii de codita si seminte. Se umplu toti ardeii cu compozitia de carne si se pun deoparte. Dupa ce ati terminat de umplut ardeii, veti observa ca a mai ramas din compozitia pregatita anterior. Acest rest il veti pune pe fundul oalei in care veti fierbe ardeii, pentru a face si putin sos de carne . Dupa ce ati asezat acest strat de compozitie in tava, adaugati si ardeii, fie in picioare, fie culcati, si turnati apa amestecata cu restul de bulion si cu putina sare, peste ardei pana ii acopera. Lasati la fiert, la foc mic spre mediu, aproximativ 1 ora. Sunt gata cand orezul este bine fiert.
     Se pot servi cu smantana.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu