luni, 28 mai 2012

Gogosi austriece

Gogosi austriece

  

      Reteta pentru aceste gogosi o am de la o vecină. Sunt foarte usor de făcut si sunt delicioase. Asadar, iată reteta:

Ingrediente:

 500 gr faină
1 plic drojdie
1 ou
60 gr unt
35 gr zahăr
250 ml apă căldută sau lapte căldut
1 pliculet zahăr vanilat
7 gr sare
ulei pentru prăjit
zahăr pudră

Preparare:

     Se pune făina într-un castron împreună cu drojdia si se amestecă. Se lasă să se "odihnească" timp de 15 min, Apoi se adaugă treptat jumătate din cantitatea de apa sau lapte, untul tăiat cubulete, zahărul tos, zahărul vanilat, oul si sarea si se amestecă bine. Peste aluatul format se toarna restul de apa sau lapte si incepem sa framantam bine; macar 10-15 min. (se poate framanta si la masina de facut paine pentru cei care au). Dupa ce am terminat de framantat, se lasa aluatul acoperit timp de 30 min, intr-un loc calduros, ca sa creasca. Eu il pun deobicei sus pe un dulap in bucatarie.
     Pe suprafata de lucru se pune faina si se intinde aluatul intr-o foaie de aproximativ 1.5 cm grosime. Apoi se fac forme cu o cana/pahar. Gogosile astfel formate se lasa la crescut timp de 2 ore. Dupa acest timp, si-au dublat grosimea. Pentru a vedea daca au stat destul la dospit, se pune o gogoasa la prajit si daca ramane la suprafata si nu se duce la fund inseamna ca este gata. se prejesc si restul gogosilor si se scot pe o farfurie peste care s-a pus un prosop hartie pentru a mai trage din uleiul de la prajit. Este posibil sa inlocuiti ulei de cateva ori in timpul prajirii daca se arde.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu