luni, 28 mai 2012

Chec aperitiv cu ciuperci

Chec aperitiv cu ciuperci






     Acest chef aperitiv il fac la aproape orice aniversare, pentru ca atunci ne adunam cam toata familia si tuturor ne place. Este de asemenea o alternativa buna la drobul de paste pentru cei care nu mananca miel/oaie. Iata reteta:

Ingrediente:

Umplutura:

1 ceapa
250 gr ciuperci
1 morcov
patrunjel
sare
ulei

Aluat:

3 oua
50 ml ulei
150 gr faina
2 linguri smantana
2 linguri iaurt
praf de copt
sare

Preparare:

     Curatam si spalam ciupercile si le tocam. Calim ceapa si razuim morcovul. Dupa ce ceapa devine sticloasa, adaugam morcovul ras si dupa 5 minute adaugam si ciupercile. Cand sunt bine facute adaugam patrunjelul si sare dupa gust.
     Faina se amesteca cu praful de copt. Ouale se bat spuma si se adauga smantana si iaurtul. Se amesteca pana se omogenizeaza si si adauga uleiul, faina si sare dupa gust.
     Doua linguri din aceasta compozitie se amesteca cu ciupercile. Compozitia ramasa se toarna intr-o tava de chec si in mijlocul ei se adauga umplutura. Se da la cuptor la foc mediu pentru cca. 30 min. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu